Varkensfilet met whiskyjus

Varkensfilet met whiskyjus

Varkensfilet met whiskyjus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

500 gr varkensfilet
zout en peper
1½ tl majoraan
5 el boter
1 bekertje zure room
2 el whisky

Bereiden

Bereiden:
Vlees inwrijven met zout, peper en majoraan. In braadpan boter verhitten. Vlees in ±10 min.snel rondom bruinbakken. Met deksel op pan in nog ± 20 min zachtjes bijna gaarbraden. Af en toe keren.
Op plank leggen en ±5 min. Afkoelen. Intussen aan bakvet toevoegen: 5 el water, zure room en whisky. Met vork aanbaksels losroeren. Vlees in 4 plakken snijden en op schaal leggen. 4 el whiskyjus erover scheppen. Rest van jus overdoen in juskom.
groentetip: spitskool.
Bereidingstijd: ± 40 min. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus